Sondaj. Cursa pentru Capitală: Burduja creşte în intenția de vot, Piedone scade. Unde se situeazǎ Firea şi Nicuşor Dan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai recent sondaj Sociopol îl plasează pe Nicușor Dan pe primul loc în intenția de vot pentru Primăria Capitalei (cu 37%), înregistrând o stagnare față de sondajul precedent. O creștere de 4% este înregistrată în cazul lui Sebastian Burduja (16%), în timp ce Cristian Popescu Piedone (18%) este în scădere în preferințele electoratului.

Cum se plasează principalii candidați la Primăria Capitalei în ultimul sondaj Soicopol Foto: Arhivă
Cum se plasează principalii candidați la Primăria Capitalei în ultimul sondaj Soicopol Foto: Arhivă

 „În continuare, Nicușor Dan (independent, susținut de ADU) are prima șansă să câștige Primăria Municipiului București, cu aproape 40% (37%). Evoluție relativ constantă de vot. În continuare, Gabriela Firea (PSD) și Cristian Popescu Piedone (PU-SL) își împart aproape la egalitate bazinul în mare măsură comun de votanți, fiind mult în urmă cu procentele față de Nicușor Dan: Firea 23%, Piedone 18%. Firea evoluție constantă, Piedone în scădere. Sebastian Burduja (PNL) cunoaște o creștere semnificativă de la anteriorul sondaj Sociopol încoace, aproape ajungându-l pe Piedone cu 16%. Mihai Enache (AUR) obține 5%, în scădere față de sondajul anterior Sociopol”, a scris, sâmbătă, sociologul Mirel Palada pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook Mirel Palada
Foto: Facebook Mirel Palada

Potrivit unui alt sondaj Sociopol, realizat între 24 și 26 aprilie, prezentat de sociolog, Nicușor Dan, se afla pe aceeasi poziție, cu 37% din intenţiile de vot ale bucureştenilor, urmat de  Cristian Popescu Piedone și de Gabriela Firea cu câte 22%, în timp ce Sebastian Burduja se afla pe locul trei cu 11%, iar Mihai Enache pe locul patru cu 7%.    

Potrivit sursei citate, sondajul prezentat sâmbătă a fost realizat „la începutul campaniei, cu o lună înainte de alegeri (7 – 10 mai)”.

Conform unui alt sondaj, realizat de CURS, în perioada 2-9 aprilie, Nicușor Dan obținea 29% din intenția de vot pentru Primăria Capitalei, urmat de Gabriela Firea cu 26% și de Cristian Popescu Piedone, cu 25%. Pe locul patru era plasat Sebastian Burduja cu 12%, în timp ce candidatul AUR, Mihai Enache obținea 7%.

Iar potrivit unui alt sondaj realizat de INSCOP, a cărui date au fost culese în perioada 23 - 27 aprilie, Nicuşor Dan se afla pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 38,5 % din opţiuni, urmat de Cristian Popescu Piedone - 27,4% şi de Gabriela Firea - 21,4%. Sebastian Burduja obținea 10,1% şi Mihai Enache 2,4%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite